Dieta antyrakowa – ogranicza ryzyko zachorowania
- 466 Views
- Redaktor marlen.com.pl
- 11 maja 2019
- Dieta oraz odchudzanie
Udowodniono już naukowo, że zdrowe odżywianie się oraz pozbycie się bądź ograniczenie do minimum szkodliwych używek może uchronić nas przed zachorowaniem na raka. Każdego roku na tą chorobę zapada kilkadziesiąt tysięcy ludzi. Dzisiaj należy przede wszystkim zadbać o zdrowe odżywianie się, tak aby zminimalizować ryzyko zachorowania.
Zaczynając od napoi to najzdrowsza jest woda mineralna i soki ze świeżych owoców. Napoje, które pijemy określane jako kolorowe bardzo mocno przyczyniają się swoim składem do ograniczenia naszych zdolności ochronnych organizmu. Warto również odstawić piwo a zamienić je na niewielką ilość wina wypijanego każdego dnia.
W żywieniu ograniczmy przede wszystkim tłuszcze, cukier oraz sól a pamiętajmy o tym, żeby jeść posiłki zawierające cały kompleks witamin od A do Z. O witaminy warto zadbać układając swoje codzienne menu. Oczywiście, nawet najzdrowsze jedzenie nie uchroni Nas przed chorobą nowotworową, jeśli nie odstawimy papierosów i będziemy nadużywać alkoholu. Każdy może we własnym zakresie dowiedzieć się więcej na temat odżywiania się zapobiegającemu zachorowaniom na nowotwory.

- 13 kwietnia 2022
Na przyrost tkanki mięśniowej- jaka dieta
- 15 marca 2022
Dieta zbilansowana – co i jak?
- 18 lutego 2022
Diety lecznicze – jadłospis dopasowany do stanu zdrowia
- 10 stycznia 2022
Na przyrost tkanki mięśniowej- jaka dieta
Dieta zbilansowana – co i jak?
Diety lecznicze – jadłospis dopasowany do stanu zdrowia
Suplementy diety też są potrzebne
Dieta własna czy zaplanowana przez dietetyka?
Dieta na redukcję tłuszczu
Dieta na masę
Układanie diety przez dietetyka